Πώς μπορεί να καταστραφεί η ζωή σου αν κερδίσεις το λαχείο

Οι νικητές των κληρώσεων των λαχείων που τα χάνουν όλα στο τέλος, είναι μια σκέψη που κάνει τους υπόλοιπους από εμάς που δεν είμαστε αρκετά τυχεροί να χαρούμε κατά βάθος. Αλλά συμβαίνει πολύ συχνότερα από όσο νομίζετε, καθώς εκατομμύρια μπορούν να σπαταληθούν από τη μια μέρα στην άλλη, αμέσως μόλις δοθεί η ευκαιρία στον νικητή να διαχειριστεί μια ολόκληρη περιουσία.

Η νίκη στο λαχείο μπορεί να προσφέρει μια ευκαιρία για μια νέα ζωή, αλλά και αδιανόητες συνέπειες. Είναι μια κλειστή κοινωνία, που οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να είμαστε μέρος της. Αλλά αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι «τυχεροί νικητές» το ονομάζουν κατάρα.

Η παραπλανητική αίσθηση

 Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο πιο γρήγορος τρόπος για να καταστρέψει κάποιος τη ζωή του είναι να κερδίσει σε μια κλήρωση. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι μερικά εκατομμύρια σημαίνει ζωή σε εύκολο δρόμο, χρήματα που θα είναι εκεί γύρω για πάντα και ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ευθύνη ή εργασία.

Η αλήθεια είναι ότι πολύ σπάνια λειτουργεί έτσι για τον νικητή. Η απόκτηση γρήγορου κέρδους συνήθως σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα εμφανιστούν από οπουδήποτε για να πάρουν ένα μερίδιο. Τα τρίτα ξαδέλφια, τα οποία δεν γνωρίζατε καν ότι υπάρχουν, θα σας καλέσουν και θα σας χτυπήσουν την πόρτα για χρήματα. Θα λάβετε επιστολές από άγνωστους ανθρώπους με κάθε περίεργη ιστορία σε μια προσπάθεια να κερδίσουν συμπάθεια και χρήματα από εσάς. Μία καλή πρακτική είναι να μην πείτε σε κανέναν ότι κερδίσατε. Γι’ αυτό το λόγο οι νικητές συνήθως προσλαμβάνουν έναν δικηγόρο όταν κερδίσουν το λαχείο.

Τα πλεονεκτήματα:

  • Αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας: Τα κέρδη σας μπορεί ακόμη και να σας ωθήσουν να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο. Η κατάκτηση της κλήρωσης σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες να αλλάξετε τον τρόπο που ζείτε και να σταματήσετε να ανησυχείτε τόσο πολύ για τα χρήματα.
  • Εξοφλείστε παλιά χρέη: Πολλοί νέοι ενήλικες συνεχίζουν να πληρώνουν τα φοιτητικά δάνεια χρόνια μετά την αποφοίτησή τους. Μια επιτυχία στην κλήρωση του λαχείου θα μπορούσε να εξοφλήσει όλα τα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες σας.
  • Ανταποδώστε: Με απλά λόγια, είναι σημαντικό να δώσετε πίσω. Πολλοί νικητές δίνουν ένα μέρος των κερδών τους σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, και αν έχετε παιδιά, αυτό μπορεί να ενσταλάξει μεγάλες αξίες.

Τα μειονεκτήματα:

  •  Πτώχευση: Όταν δεν είστε συνηθισμένοι να έχετε πολλά χρήματα, ξαφνικά είστε ανήσυχοι για να τα ξοδέψετε σε οτιδήποτε δεν θα μπορούσατε να αντέξετε οικονομικά πριν. Είναι μια πολυτέλεια, αλλά τα χρήματα μπορούν εύκολα να προκαλέσουν άγχος και δυσπιστία στη σχέση σας. Συμβουλευτείτε έναν οικονομικό σύμβουλο, αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα που πρέπει να κάνετε.
  • Συναισθηματικές σχέσεις: Όλοι θέλουν να είναι φίλοι με τους ανθρώπους που έχουν πολλά χρήματα. Τώρα που εσείς είστε εκατομμυριούχος, θα βρείτε ότι παίρνετε τηλεφωνήματα από φίλους που έχετε χάσει την επαφή ή ανθρώπους με τους οποίους ποτέ δεν ήσασταν πραγματικά φίλοι.
  • Κατάθλιψη – Διαζύγιο: Ακριβώς όπως πολλά χρήματα μπορούν να λύσουν τα προβλήματά σας, έτσι μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα. Ορισμένοι νικητές των λαχείων δεν μπορούν να διαχειριστούν την ευθύνη του κέρδους και αυτό μπορεί να τους κατακλύσει. Αυτή η πίεση και το στρες μπορεί να προκαλέσουν κατάθλιψη, για να μην αναφέρουμε το τέλος της σχέσης σας.