Η τρέλα του αθλητικού στοιχηματισμού στην Κένυα

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση στο ενδιαφέρον για τον αθλητικό στοιχηματισμό σε χώρες της Αφρικής. Ο αθλητισμός έχει πάψει να αποτελεί απλώς μία μορφή διασκέδασης, αλλά έχει εξελιχθεί σε ένα μέσο ενδεχόμενου πλουτισμού σε πολλές χώρες της ηπείρου. Παρά το γεγονός ότι περίπου το 40% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, η Αφρική αναδεικνύεται σε μία από τις μεγαλύτερες στοιχηματικές αγορές παγκοσμίως. Πρόκειται για μία ήπειρο η οποία παραδοσιακά είχε πάντα φανατικούς φίλους του αθλητισμού παγκοσμίως, και ειδικά του ποδοσφαίρου, με ιδιαίτερη προτίμηση στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως το αγγλικό, το ισπανικό, το ιταλικό, το γερμανικό κλπ. Παρεμπιπτόντως, αυτό ισχύει και για την Κύπρο, όπου μπορείτε να ποντάρετε online χρησιμοποιώντας τον bet365 Ζωντανά Σπορ κωδικό μπόνους.

Το στοίχημα στην Κένυα

Μία από τις χώρες που σημειώνουν αλματώδη εξέλιξη στον αθλητικό στοιχηματισμό είναι η Κένυα. Όλο και περισσότερες μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη χώρα, η οποία το 2014 είχε ετήσιο τζίρο γύρω στα 18 εκ. δολάρια ενώ οι αντίστοιχες προβλέψεις για το 2018 αγγίζουν τα 75 εκ. δολάρια. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 5 εκατομμύρια παίκτες του στοιχήματος οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν μόλις την τελευταία πενταετία, συμμετέχοντας στην τρέλα της εποχής που κυριαρχεί στη χώρα. Κάποιοι ακαδημαϊκοί υποστηρίζουν ότι η Κένυα τείνει να εξελιχθεί σε χώρα παικτών στοιχήματος.

Σημαντικό κίνητρο για τον τοπικό πληθυσμό αποτελεί η προοπτική του γρήγορου κέρδους, καθώς με τον στοιχηματισμό ενός μικρού ποσού ο παίκτης είναι δυνατό σε περίπτωση νίκης να εξασφαλίσει το φαγητό της ημέρας. Υπάρχει φυσικά και το άλλο άκρο, όπου ο παίκτης χάνει στον στοιχηματισμό ακόμα και τα τελευταία χρήματα που του έχουν απομείνει για τα άκρως απαραίτητα.

Ο αθλητικός στοιχηματισμός αποτελεί τη νέα μόδα για τον πληθυσμό της Κένυας. Ειδικότερα οι φοιτητές προτιμούν τον εύκολο τρόπο πλουτισμού χωρίς να κοπιάσουν, ακολουθώντας τη φιλοσοφία της ξεκούραστης απόκτησης όσων θεωρούν απαραίτητα. Έχουν γίνει γνωστές περιπτώσεις στις οποίες στοιχηματίζονται τα δίδακτρα ολόκληρου του έτους, ακόμα και περιστατικά αυτοκτονιών σε περίπτωση απώλειας του στοιχήματος.

Στοιχηματικές εταιρείες και χορηγίες

Στην αύξηση των παικτών συνετέλεσε τόσο η μεγάλη διείσδυση του διαδικτύου στον τοπικό πληθυσμό τα τελευταία χρόνια, όσο και η ευκολία χρήσης των smartphones που κάνουν τον στοιχηματισμό πολύ εύκολη υπόθεση από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεται ο παίκτης. Οι στοιχηματικές εταιρείες πλέον διαφημίζονται παντού (τηλεόραση, ίντερνετ, εφημερίδες κλπ.) Οι μεγάλες προσφορές στις οποίες συναγωνίζονται οι στοιχηματικές εταιρείες, προσελκύουν ολοένα και περισσότερους παίκτες, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο βλέπουν μια διέξοδο προς τον εύκολο πλουτισμό και τη σωτηρία από τη φτώχεια.

Μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες της χώρας πλέον στηρίζουν με χορηγίες αθλητικούς συλλόγους τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Μία από τις μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρείες της Κένυας, η SportPesa, έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον αγγλικό σύλλογο Hull City, γεγονός που αποτελεί την πιο κερδοφόρα συμφωνία στα 112 χρόνια του συλλόγου. Επίσης, είναι ο επίσημος χορηγός των δύο μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών συλλόγων της χώρας.