Η τρέλα για την τεχνολογία blockchain και το μέλλον της

Το bitcoin ήταν αυτό που σύστησε το blockchain στον κόσμο, αλλά η τεχνολογία έχει προχωρήσει πέρα από αυτή την κρυπτογράφηση. Οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επεξεργάζονται δεδομένα και να διαχειρίζονται τις συναλλαγές τους πιο αποτελεσματικά και με ασφάλεια, και η τεχνολογία blockchain είναι η απάντηση. Επενδυτές, προγραμματιστές και πολλές εταιρείες startup αρχίζουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την ανάπτυξη του blockchain, ενώ και οι στοιχηματικές εταιρείες δέχονται τα κρυπτονομίσματα για τις συναλλαγές με τους πελάτες. Οι επαγγελματίες συχνά ρωτούν πώς μπορούν να ξέρουν αν το blockchain είναι κατάλληλο για την επιχείρησή τους. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό έγκειται στις πρακτικές και στους επιχειρηματικούς στόχους. Εάν η διαφάνεια, η μείωση των κινδύνων, οι βελτιωμένες διαδικασίες ή μια μοναδική πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων είναι αυτό που επιδιώκετε, τότε ήρθε η ώρα να σκεφτείτε την τεχνολογία blockchain.

Τι είναι το blockchain και πώς λειτουργεί;

Το blockchain είναι σαν ένα τεράστιο βιβλίο που καταγράφει και επαληθεύει κάθε συναλλαγή. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ένα κατανεμημένο και άφθαρτο ψηφιακό βιβλίο, το οποίο μπορεί να σχεδιαστεί για να καταγράφει όχι μόνο τις οικονομικές συναλλαγές, αλλά σχεδόν όλα όσα έχουν αξία. Τα πιο αποτελεσματικά και διαφανή συστήματα blockchain αναπτύσσονται στη χρηματοοικονομική, την ακίνητη περιουσία, τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού, την ασφάλιση, την υγειονομική περίθαλψη και άλλες βιομηχανίες με μεγάλο όγκο δεδομένων.

Οι εφαρμογές της τεχνολογίας blockchain

Προς το παρόν, οι ισχυρότερες περιπτώσεις χρήσης για την τεχνολογία blockchain ανήκουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η ενσωμάτωση του blockchain στις διαδικασίες τους, όπως για παράδειγμα η διεθνής μεταφορά χρημάτων. Σύμφωνα με την εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας, περισσότερα από 430 εκατομμύρια δολάρια μεταφέρθηκαν μόνο το 2015. Το blockchain μειώνει το κόστος μεταφοράς, εξαλείφοντας τον ενδιάμεσο σε αυτούς τους τύπους συναλλαγών.

Η Wirecard είναι ένα καλό παράδειγμα χρήσης blockchain. Από την ίδρυσή της το 1999, η Wirecard έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο πάροχο λύσεων ηλεκτρονικών πληρωμών. Μια εταιρεία με περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους και περισσότερους από 20.000 πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο, η Wirecard AG έχει πρωταρχική ευθύνη να παρέχει και να διασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και ασφάλεια της επεξεργασίας των πληρωμών. Για μια τέτοια εταιρεία που επεξεργάζεται τεράστιες ηλεκτρονικές άμεσες πληρωμές, μια επανάσταση που αλλάζει το παιχνίδι όπως το blockchain θα αποτελέσει βασικό οδηγό από το 2018 και μετά.

Τι ακολουθεί

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το άμεσο μέλλον προβλέπεται να είναι καθοριστικό για την τεχνολογία blockchain. Πολλές από τις νεοσύστατες επιχειρήσεις στο χώρο είτε θα αρχίσουν να δημιουργούν έσοδα μέσω της παροχής προϊόντων στις απαιτήσεις της αγοράς, είτε θα εξατμίζονται εξαιτίας της εξάντλησης των μετρητών. Συνεχίζοντας την πορεία της, η τρέλα για την τεχνολογία blockchain σταθεροποιείται με την τεχνολογία να εισέρχεται στο επόμενο επίπεδο ωρίμανσής της. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχίσει να φέρνει περισσότερη ασφάλεια και διαφάνεια στον ψηφιακό κόσμο.